Ιστορικά μενού εστιατορίων – η πρωτότυπη συλλογή της Frank Buttolph

Με 25ετής παρουσία στο χώρο των εκτυπώσεων, της διαφήμισης και της έντυπης επικοινωνίας, η Studio Live σας εξασφαλίζει το πλεονέκτημα ενός καλοσχεδιασμένου και καλοτυπωμένου μενού που αντιπροσωπεύει επάξια την εικόνα του εστιατορίου σας, αφού, όπως ξέρετε, οι κατάλογοι και τα μενού εστιατορίων είναι οι βιτρίνες της κουζίνας και δίνουν μια αίσθηση για το τι μπορεί να είναι το καλύτερο ή το χειρότερο γεύμα της ζωής κάποιου.
Ας πάρουμε όμως σήμερα μια γεύση από το πώς γινόταν στο παρελθόν η εκτύπωση καταλόγων μενού εστιατορίων, με ένα ταξίδι στην ιστορική συλλογή της Φρανκ Ε. Μπάτολφ.
Η Frank E. Buttolph (1850-1924), μια κάπως μυστηριώδη και παθιασμένη φιγούρα, της οποίας αποστολή της ζωής ήταν να συλλέγει μενού εστιατορίων, δημιούργησε μία συλλογή με πάνω από 25.000 μενού, με το παλιότερο να έρχεται από το 1851. Την συλλογή δώρισε, το 1899, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (NYPL), ζητώντας μόνο να τη συνεχίσουν και μετά το θάνατό της προς τιμή της.
Είχε σαν κύρια μέθοδος να γράφει σε κάθε εστιατόριο που μπορούσε να σκεφτεί, για να της δώσουν ένα μενού. Όταν τα γράμματα απέτυχαν, πήγαινε η ίδια στο εστιατόριο και παρακαλούσε να της δώσουν.
Το 1914, το Travel Magazine παρατήρησε ότι η συλλογή γίνεται για ιστορικούς λόγους. Η συλλογή της σήμερα ανέρχεται σε περίπου 45.000 μενού εστιατορίων και η NYPL κάνει προσπάθειες να την αποθηκεύσει σε ψηφιακή μορφή.
Δείτε όλη τη συλλογή εδώ.
Πηγή: ξωτικό blogspot

Αφήστε μια απάντηση