Δείτε τις νέες τάσεις σχεδιασμού που ήρθαν για να μείνουν

Απ’ όλες τις τάσεις και τις νέες ιδέες που αφορούν τον σχεδιασμό εντύπων, κάποιες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς φέτος, ενώ κάποιες άλλες εξαφανίζονται με την ίδια ταχύτητα με την οποία εμφανίζονται.

Ας δούμε ποιές από αυτές τις τάσεις έχουν έρθει φέτος για να μείνουν.

Φωτεινά χρώματα

Ο σχεδιασμός του υλικού και η επίπεδη σχεδίαση συνδυάζονται τέλεια με πιο έντονα φωτεινά χρώματα. Η μετάβαση στα χρώματα είναι μεταξύ των πραγματικών και σύγχρονων τάσεων του σύγχρονου σχεδιασμού. Αυτή ήταν η τάση του 2017 και συνεχίζει να χρησιμοποιείται το 2018. Είναι σημαντικό να αναμειγνύονται τα χρώματα με σωστό τρόπο για να αποφεύγονται τα φανταχτερά χρώματα.

Μοτίβα, Γραμμές και Κύκλοι

Γεωμετρικά σχήματα. Αυτή η τάση εμφανίστηκε το 2016, κέρδισε σε δημοτικότητα το 2017 και συνεχίζει να αναπτύσσεται το 2018. Χρησιμοποιώντας μικτές φόρμες και μοτίβα στα έντυπά σας, είναι δυνατό να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα. Πρώτα απ ‘όλα, η σχεδίαση και η εμφάνιση του σχεδίου εκτιμάται ιδιαίτερα στον τομέα του σχεδιασμού. Η επίπεδη σχεδίαση και ο σχεδιασμός του υλικού θα συνδυαστούν σε μεγάλο βαθμό με διακοσμητικά στοιχεία και απλά σχήματα. Ο σχεδιασμός 2D συνεχίζει να υπάρχει. Ωστόσο, κάποιες αλλαγές έχουν γίνει.

Μοναδικές, ευανάγνωστες γραμματοσειρές

Οι περισσότερες εταιρείες και τα μεγάλα brands βασίζονται στην επιλογή μιας συγκεκριμένης γραμματοσειράς, η οποία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από το κοινό τους και τους κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ξέρετε όμως τι ακριβώς προσφέρει η σωστή επιλογή και χρήση μιας συγκεκριμένης γραμματοσειράς; Η γραμματοσειρά και το typogaphy ενός εντύπου αποτελούν ένα διακριτικό μέσο έκφρασης της κουλτούρας μιας εταιρείας και τη φύση των προϊόντων ή των υπηρεσιών που παρέχει. Για παράδειγμα, μια παιχνιδιάρικη γραμματοσειρά ταιριάζει καλύτερα σε ένα lifestyle brand απ’ ότι στο εταιρικό έντυπο μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Μοναδικές εικόνες και σκετσάρισμα

Φέτος βλέπουμε ήδη πώς οι γραφικές απεικονίσεις κερδίζουν περισσότερη δημοτικότητα, ενώ συνεχίζει να χρησιμοποιείται η γραμμική σχεδίαση και το σκετσάρισμα. Αυτό το θέμα δημιουργίας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων, και το χειροποίητο έχει κερδίσει τον τομέα του εντύπου. Ίδια τάση φαίνεται να αναπτύσσεται και στον σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Κινούμενα σχέδια

Σήμερα τα κινούμενα αντικείμενα είναι κυριολεκτικά παντού: σε λογότυπα, εικόνες σε τοποθεσίες και εφαρμογές, μεταβάσεις μεταξύ καταστάσεων αντικειμένων στον υλικό σχεδιασμό. Μερικές φορές, ακόμη και στη μαζική αποστολή αλληλογραφίας, μπορεί να υπάρξει κάτι το διαδραστικό: περιλαμβάνει βίντεο φόντου, καθώς και ολοκληρωμένη επεξεργασία παραγγελιών και πλήρες μενού. Τα βίντεο και GIF ανώτερης ποιότητας, που λειτουργούν σε συνεχή κύκλο προσφέρουν μια πραγματική ομαλή οπτική ευχαρίστηση για τα μάτια μας, θεωρούνται ένας δημοφιλής τρόπος για να προσθέσετε κίνηση στις σελίδες. Και κρατά με επιτυχία την προσοχή του επισκέπτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καινοτόμα υλικά

Από τα υφάσματα στα ρούχα μέχρι και τις πρώτες ύλες σε χρηστικά αντικείμενα και design έργα, η τάση το 2018 δείχνει πώς τίποτα δεν θα μείνει συμβατικό. Από τις 3D εκτυπώσεις μέχρι τα γραφικά και τα μοτίβα, όλα εμπνέονται από το “Supernatural”.

Στη StudioLive ακούμε, σχεδιάζουμε, προτείνουμε, συνεργαζόμαστε, υλοποιούμε! Επειδή το design δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επιτακτική ανάγκη, σας προσφέρουμε μοναδική σχεδίαση και εξαιρετικό αποτέλεσμα κάθε φορά που μας χρειάζεστε!

Σχεδιάζουμε από απλά εταιρικά έντυπα, φυλλάδια και επαγγελματικές κάρτες έως διαφημιστικά έντυπα, καταλόγους, αφίσες ή όποιο άλλο διαφημιστικό υλικό μπορεί να χρειαστείτε, το οποίο όχι μόνο θα μαγνητίζει τους πελάτες σας, αλλά θα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους!

Περισσότερα θα βρείτε στη σελίδα μας, καθώς και για όποια βοήθεια χρειαστείτε, ένας συνεργάτης μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει τηλεφωνικά στο 2106204482 ή στο χώρο μας στην Μεταμόρφωση, Ποσειδώνος 37.

Πηγή: merehead.com

Αφήστε μια απάντηση