Συνέπεια, επαγγελματισμός και ποιότητα: ο Γιώργος Κάνιος μας εξηγεί τι εστί επαγγελματική εκτύπωση

Γιώργο, τι σημαίνει για σένα καλή επαγγελματική εκτύπωση;


Καλή επαγγελματική εκτύπωση είναι η εκτύπωση που βασίζεται και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που μας έχει θέσει και έχουμε συμφωνήσει από κοινού με τον πελάτη. Το βασικό, όμως, για εμάς είναι ότι ένα σωστό έντυπο θα πρέπει να είναι το έντυπο που ανταποκρίνεται και αντιπροσωπεύει επάξια την επιχείρηση. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις σε συνδυασμό με κάποιους παράγοντες, όπως η μελέτη, η σχεδίαση, η επιμέλεια και η εκτύπωση, αλλά και οι μετεκτυπωτικές εργασίες, όπως το δίπλωμα, οι πλαστικοποιήσεις, η σωστή συσκευασία και η μεταφορά. Η εταιρεία μας είναι στον χώρο από το 1990, έχει ορίσει ως βασικούς αυτούς τους τομείς και έχει αποδειχθεί στην αγορά ότι η σωστή έντυπη παρουσία όπως π.χ. ένα σωστό και ολοκληρωμένο φυλλάδιο, αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αναβαθμίζει την εικόνα της επιχείρησης και, κατά συνέπεια, αυξάνει τα έσοδα και τις πωλήσεις.
Οπότε, η καλή εκτύπωση εξαρτάται από μια σειρά από παράγοντες, όπως η μελέτη, ο σωστός σχεδιασμός, η επιμέλεια και η εκτύπωση. Η Studio Live, όντας στο χώρο από το 1990, όπως προείπα, αναλαμβάνει όλα αυτά τα στάδια, από το Α έως και το Ω, με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό.

Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν ψάχνει τον σωστό προμηθευτή επαγγελματικών εκτυπώσεων;

Δυστυχώς, όπως σε όλους τους κλάδους υπάρχουν οι επαγγελματίες, αλλά και οι ερασιτέχνες. Όταν κάποιος κάνει μια έρευνα αγοράς και βάζει πρώτο κριτήριο το κόστος, εκεί μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, χωρίς να σημαίνει όμως ότι αν κάποιος είναι ακριβός, θα είναι και επαγγελματίας. Εμείς αυτό που συμβουλεύουμε τους πελάτες είναι να ψάχνουν το background και το βιογραφικό της κάθε εταιρείας, να επισκέπτονται, όπου αυτό είναι εφικτό, τους χώρους και να βλέπουν τον τρόπο που παράγει μια εταιρεία, να ρίχνουν μια ματιά στο portfolio της εταιρείας, να παίρνουν συστάσεις και από άλλους πελάτες. Εμείς εδώ και 28 χρόνια, αυτό που έχουμε πάντα ως προτεραιότητα είναι να είμαστε συνεπείς σε αυτό που λέμε και ο πελάτης να παίρνει και παραπάνω από αυτά που περιμένει, αλλά σίγουρα όχι λιγότερα.
Εμείς συνιστούμε, όταν πρόκειται να ξεκινήσετε μια νέα συνεργασία, να κάνετε μια επίσκεψη στον χώρο του πιθανού συνεργάτη σας και κυρίως να δείτε δείγματα από άλλες εργασίες του, να πιάσετε τα έντυπα.
Στη Studio Live, στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση, έχουμε φτιάξει ένα showroom με δείγματα από δουλειές μας και σας περιμένουμε να δούμε μαζί το επόμενό σας project, το οποίο να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας, είτε πρόκειται για κάρτα, είτε για χιλιάδες έντυπα και μεγάλο τιράζ.

Η Studio Live κάνει και εκτυπώσεις μεγάλων μεγεθών, όπως κάλυψη κτιρίων ή κάποια άλλα ειδικά projects;

Εμείς έχουμε ως φιλοσοφία μας να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε και να εξυπηρετούμε την κάθε εκτυπωτική απαίτηση του πελάτη. Μπορούμε να εκτυπώσουμε από 1 τ.μ. μέχρι και δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα. Φυσικά και μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες για κάλυψη κτιρίων ή και ειδικές εκτυπώσεις για εκθέσεις, εκθεσιακά περίπτερα, βιτρίνες, πινακίδες και σε διάφορα υλικά όπως μουσαμά, αυτοκόλλητο, καμβά και ό, τι επιτάσσουν οι νέες τάσεις στην εκτύπωση. Και όλα αυτά με την εγγύηση της Studio Live, γιατί είμαστε από τις λίγες εταιρείες που δίνουμε εγγύηση σε όλα μας τα προϊόντα. Εάν το παραμικρό δεν είναι βάσει των προδιαγραφών που έχουμε θέσει και προσυμφωνήσει από κοινού, το επιστρέφετε και σας το αντικαθιστούμε με αυτό που πρέπει.

Μέσα σε αυτή την ψηφιακή εποχή και ψηφιακή επανάσταση που ζούμε, ποιος είναι ο ρόλος που παίζει η επαγγελματική εκτύπωση στην εικόνα μιας σύγχρονης εταιρείας;

Εδώ οι απόψεις διίστανται, αλλά όχι από τους επαγγελματίες του χώρου μας. Κάποιος θα πει «ας βγάλουμε ένα έντυπο, απλό, αφού κανείς δεν του δίνει και πολλή σημασία», από την άλλη εμείς, μετά από την πολύχρονη πορεία μας στον χώρο, είμαστε πεπεισμένοι και ξέρουμε ότι, εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία εκτύπωσης ενός φυλλαδίου, από το οποίο περιμένεις να δουλέψεις, να φέρεις νέα έσοδα και κέρδη στην επιχείρησή σου, το φυλλάδιο αυτό πρέπει να σε διαφημίζει και όχι να σε δυσφημίζει. Για να γίνει ένα φυλλάδιο, ένα έντυπο ή μια εταιρική ταυτότητα σωστά πρέπει να επιλέξεις και τον σωστό συνεργάτη. Είναι γεγονός ότι ένα καλοσχεδιασμένο και σωστά εκτυπωμένο έντυπο είναι ένα σημαντικό στοιχείο, ακόμα και στην εποχή της ψηφιακής αλλαγής που ζούμε, που δίνει υπεραξία στην εταιρεία.

Από τα πιο δύσκολα projects που έχεις αναλάβει εσύ προσωπικά και η Studio Live ποιο ήταν;

Επειδή είμαστε χρόνια στον χώρο, πιστεύω ότι καμία δουλειά δεν είναι δύσκολη. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει κανείς όταν υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου, όπου από τη μία πρέπει να παραδώσεις πραγματικά γρήγορα ένα project, από την άλλη όμως δεν πρέπει να κάνεις καμία έκπτωση στην ποιότητα. Είναι κάτι που το αποφεύγουμε, αλλά όταν χρειάστηκε, το αντιμετωπίσαμε, τολμώ να πω, πετυχημένα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε έκθεση στο Γκάζι στον Δήμο Αθηναίων, να έχουμε 200 τ.μ. εκτύπωση και τοποθέτηση, να μας παραδίδεται ο χώρος Κυριακή μεσάνυχτα και να πρέπει να είναι έτοιμος στις 09:30 το πρωί της Δευτέρας. Αυτό ήταν ένα απαιτητικό project, ξενυχτήσαμε μαζί με την ομάδα μου, άνω των 10 ατόμων, αλλά ευτυχώς, με τη συντονισμένη προσπάθεια όλων μας, τα καταφέραμε. Μάλιστα, ο διοργανωτής δέχθηκε πολύ θετικές κριτικές για το δημιουργικό και την κάλυψη της αίθουσας!

Αν θα περιέγραφες τη Studio Live με τρεις λέξεις, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος αυτός ο περιορισμός, ποιες θα διάλεγες;

Σίγουρα η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη επαγγελματισμός. Πολύ σημαντική στον χώρο μας είναι βεβαίως η συνέπεια (συνέπεια στα υλικά, στη σχεδίαση, στην εκτύπωση, στη σωστή και μέσα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί παράδοση). Και η τρίτη λέξη, νομίζω πηγάζει μόνη της, ως αποτέλεσμα των εκατομμυρίων εντύπων και χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που έχουμε τυπώσει και παραδώσει, και είναι η ολική ποιότητα.